PDA

View Full Version : Execution of a qt application on an arm linux device...



mahe2310
31st March 2006, 09:57
hi,

I tried to execute a qt application on a arm linux device.
I executs it as "./trial -qws "

It executes but makes a display of a mouse cursor on the lcd and after 2 or 3 seconds, it exits with
"Segmentation Fault" error...

Can anybody tell me wat is the reason behind this??? :crying:
Mahe2310

wysota
1st April 2006, 01:19
You have to provide some info. At least a trace from a debugger or some code you suspect to do something bad.

sliawati
22nd August 2006, 08:09
I am try to compile /usr/local/Trolltech/Qtopiacore-arm/examples/tutorial/t1
and download the t1 arm binary into tpc57 (samsung sa2410a cpu).
I have copy from i686 host /usr/local/Trolltech/Qtopiacore-4.1.4-arm/lib: libQtCore_debug.so.4, libQtNetwork_debug.so.4, and libQtGUI_debug.so.4 into /usr/lib at tpc57.

When I try to run ./t1 at tpc57, the error message:
QWSSocket:: connectToLocalFile could not connect:: No such file or directory

Then I try to run ./t1 -qws, the error message:
reading fb cmap: Invalid argument
Error reading pallete from framebuffer, using default pallete
Illegal instruction.

Please help... TIA.

best regards,
sliawati

fanat9
29th November 2006, 21:14
Then you configure qtopia-core at you host machine try option: -depths 4,8,16,24,32
And test you framebuffer with http://doc.trolltech.com/4.2/qtopiacore-testingframebuffer.html
This program show depth of your framebuffer.