PDA

View Full Version : Setting buttons on top...



Shiva
15th October 2010, 06:36
Hi All,

Sorry if this doubt seems to be silly in this forum.

I am a newbie to Qt. I have developed one application wherein a frame comes sliding from the left on click of a button. Currently this frame obscures the button i pressed. I dont want this to happen. I want this button to be in front of the frame. Pls let me know how to do this.

Regards,
Siva

aamer4yu
15th October 2010, 07:20
Just set the final position of the moving frame away from the button.
Or make the button child of frame after animation is done.

Shiva
15th October 2010, 10:22
Hi Aamer,

I already have implemented the first appraoch. But the frame comes sliding over the button and lands at the end of the button making it visible. But i want the frame to silde from below the button.

For the second approach, i did some reading and came to know that, we have to select any one layout from the 3 available and add the button to the frame using that layout (To make it child of the frame). But these Layouts doesn't offer me the freedom to place the button exactly where in want. I tried setGeometry after setting the Layout which was not working.

Pls giv me sme suggestions and a code snippet as example.

Regards,
Siva

aamer4yu
15th October 2010, 12:35
Try using windowstaysontop hint for the frame.
Am not sure if there's anything like Z value for widgets..

If you use graphics view framework... you can achieve what you want easily.