Results 1 to 3 of 3

Thread: Somebody with experience with QTe and Busybox....

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Location
    Spain
    Posts
    90
    Thanks
    13
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Somebody with experience with QTe and Busybox....

    I have made a compact flash with LILO as bootloader and BUSYBOX as root file system. The system boot without problems but, when I try to execute a demo example of QTe in my embedded system, all times return me a segmentation fault.

    I read a lot of documents about BUSYBOX, and I do not known if it necessary to use uClib to compile my QTe applications or if enought with glibc. Before, I have used my laptop to compile QTe applications and execute it in my embedded system with minimal Slackware instalation.

    any advice??

    Best reagards.
    John

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,364
    Thanks
    3
    Thanked 5,013 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Somebody with experience with QTe and Busybox....

    I don't think busybox has any influence on Qt applications.
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Location
    Spain
    Posts
    90
    Thanks
    13
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: Somebody with experience with QTe and Busybox....

    Quote Originally Posted by wysota View Post
    I don't think busybox has any influence on Qt applications.
    Hello wysota,

    I am very sorry, my fault. I have not copy the correct libraries to my root file system.

    Now, If I mount my root file system as RW, qt-embedded works fine, but if I mount my file system as read-only, qt-embedded return me a error, but it is normal because qt app try to bind to tmp/qtembedded-0/QtEmbeddde-0.

    Then I am going to create a ramdisk to mount /tmp, and QTe will have to write in this folder.

    Best regards.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.