Results 1 to 7 of 7

Thread: paint method

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Istanbul, TURKEY
    Posts
    537
    Thanks
    14
    Thanked 13 Times in 13 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows Android

    Default paint method

    hi

    I have a statement like in the following;

    if( option->state & QStyle::State_MouseOver)
    {

    ....
    }

    in the paint method.

    The problem is that the bitwise operation always return 0 so I couldn't go through the if. Do I need to do extra things before if?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,364
    Thanks
    3
    Thanked 5,013 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: paint method

    Obviously the state never has that flag set. Are we talking about QGraphicsItem subclass or what? Did you tell the item you want to receive hover events for it?
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Istanbul, TURKEY
    Posts
    537
    Thanks
    14
    Thanked 13 Times in 13 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows Android

    Default Re: paint method

    Hi,

    We are talking about QGraphicsItem subclass and no I didn't tell the item to receive hover events. I'am not very fimiliar with QGraphicsItem so I will be very thankful if you give me some tips about how to do it.

    Thanks in advance.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Noida, India
    Posts
    517
    Thanks
    21
    Thanked 66 Times in 62 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: paint method

    use setAcceptHoverEvents(bool) of QGraphicsItem..this will enable your graphics item to get the hover events..only then would the option->state variable have mouseover state.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Istanbul, TURKEY
    Posts
    537
    Thanks
    14
    Thanked 13 Times in 13 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows Android

    Default Re: paint method

    Hi,

    Thanks both of you for your help again.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Istanbul, TURKEY
    Posts
    537
    Thanks
    14
    Thanked 13 Times in 13 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows Android

    Default Re: paint method

    Hi,

    I have faced with another paint method problem now. How could I make the item enter its QGraphicsItem:: paint method from the outside?

    update(boundingRect()) did work but I want immediate piant access.

    thanks in advance.
    Last edited by zgulser; 20th July 2009 at 08:50.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,364
    Thanks
    3
    Thanked 5,013 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: paint method

    Why do you want that?
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


Similar Threads

  1. Drawing standard widgets using a custom paint engine
    By Waywocket in forum Qt Programming
    Replies: 26
    Last Post: 21st October 2010, 21:40
  2. Drawing a widget in QItemDelegate's paint method
    By darkadept in forum Qt Programming
    Replies: 17
    Last Post: 11th August 2009, 06:15
  3. Creating object of other class in Run() method
    By santosh.kumar in forum Qt Programming
    Replies: 2
    Last Post: 15th May 2007, 16:05
  4. Replies: 4
    Last Post: 10th March 2007, 19:01
  5. paint QTreeView item !!
    By mcenatie in forum Qt Programming
    Replies: 2
    Last Post: 19th March 2006, 15:24

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.