Results 1 to 6 of 6

Thread: Can I create a release version of my app from QtCreator?

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Laval, France
    Posts
    122
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Can I create a release version of my app from QtCreator?

    Like so many aspects of QtCreator this does not seem to be documented.
    One funny aspect of QtCreator is that there is in the Compile Menu an item (which I translate from the French) which must go as
    "define the compilation comfigration" This leads on my PC to a ticked Debug, and no amount of clicking will remove the tick.
    So this seems to be for informational purposes only or it's a bug.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Germany
    Posts
    4,380
    Thanks
    19
    Thanked 1,005 Times in 913 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows Symbian S60
    Wiki edits
    5

    Default Re: Can I create a release version of my app from QtCreator?

    Salut,

    on the left bar you have a button called projects. In there you can define how your application should be build, executed etc. By a long press on the bottom located buttons "run" and "debug" you can choose the configuration which should be run.

    EDIT: or there:
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Lykurg; 10th March 2010 at 22:20.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Laval, France
    Posts
    122
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: Can I create a release version of my app from QtCreator?

    Salut,
    From your screenshot you have a choice of Debug or Release.
    I don't get such a choice, but this might be due to the fact that my QtCreator is 1.30 based on Qt 4.6.
    I'm going to download the latest version and then complain if I get the same problem.
    Henri
    Attached Images Attached Images

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    491
    Thanks
    12
    Thanked 142 Times in 135 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11

    Default Re: Can I create a release version of my app from QtCreator?

    Howdy

    I had this problem in reverse: needed a debug version and my only choice was release.

    I found this solution somewhere, maybe on here, can't find the source right now.
    1. Make sure the project isn't open in Qt Creator
    2. Delete the yourProjectName.pro.user file in your project directory.
    3. In Qt Creator do File->Open File or Project->yourProjectName.pro
    4. In the "Import existing build settings" window uncheck Import existing build settings.


    There's probably a simpler solution, but I couldn't find one.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Laval, France
    Posts
    122
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: Can I create a release version of my app from QtCreator?

    Thankyou, I'll try it out.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    491
    Thanks
    12
    Thanked 142 Times in 135 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11

    Default Re: Can I create a release version of my app from QtCreator?

    You're welcome. I downloaded Qt Creator 2.0 from here and they seem to have fixed our problem in this release. FYI I'm using it with Qt 4.6.0 and haven't had any problems, yet.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 11th March 2010, 22:30
  2. Replies: 0
    Last Post: 11th August 2009, 10:38
  3. Replies: 5
    Last Post: 5th October 2008, 06:12
  4. Replies: 6
    Last Post: 10th November 2006, 11:38
  5. Problem with Release version
    By jlbrd in forum Installation and Deployment
    Replies: 7
    Last Post: 30th March 2006, 20:45

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.