Results 1 to 4 of 4

Thread: Creating a Qt Application in KDevelop

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    64
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Question Creating a Qt Application in KDevelop

    Maybe I am missing something in my installation, but in KDevelop there doesn't seem to be a template for 'generic Qt based application' or 'Qt Designer based application' only the KDE based counter parts which is kind of annoying since I am trying to keep all of my code as portable as possible. Any suggestions?
    I am getting tired of using Kate and vi as my only IDE's lol (not that they are not GREAT tools, but, uh, it would be nice to have a 'compile' button ;-) )

    Thanks!
    Katrina

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,364
    Thanks
    3
    Thanked 5,014 Times in 4,792 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Creating a Qt Application in KDevelop

    There is a "Show all project templates" switch in "New project" dialog of KDevelop. Maybe you need to switch it on?

    Then you should also see the "QMake project" subsection in "C++" section and you can choose from one of the two Qt project types (either a simple qmake based application or a full featured GUI Qt application).

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    64
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Red face Re: Creating a Qt Application in KDevelop

    Yep there they are! I had clicked the show all templates button before and looked at the list for, like, 30 minutes and didn't even see that there!

    /me is ditzy sometimes
    /me is blond afterall

    ;-)

    Katrina

  4. #4
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Ukraine, L'viv
    Posts
    57
    Thanks
    3
    Thanked 4 Times in 2 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: Creating a Qt Application in KDevelop

    Do you have kde-sdk packet installed?

Similar Threads

  1. QSkinWindows Classes
    By kernel_panic in forum Qt-based Software
    Replies: 45
    Last Post: 20th April 2010, 12:35
  2. Creating a Main Window Application
    By gt.beta2 in forum Qt Tools
    Replies: 13
    Last Post: 24th February 2009, 19:45
  3. KDevelop + QT + GDB = Application received SIGTRAP
    By GodOfWar in forum Qt Programming
    Replies: 7
    Last Post: 29th April 2008, 19:59
  4. creating an application that does not appear to be windowed
    By sternocera in forum Qt for Embedded and Mobile
    Replies: 1
    Last Post: 9th September 2007, 18:20
  5. Problem in creating thread in GUI application
    By jyoti kumar in forum Qt Programming
    Replies: 2
    Last Post: 15th May 2006, 12:05

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.