Results 1 to 9 of 9

Thread: Multi frame management ... is it possible ?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    162
    Thanks
    9
    Qt products
    Qt3
    Platforms
    Windows

    Default Multi frame management ... is it possible ?

    Hi there !
    I want to develop an application constituted of many frames as follow :
    * a title frame the replace the usual titlae frame but is specific because there is no button on the rigth
    * a tool bar frame just behind the title frame
    * a text frame just on the below left of the tool bar frame which contain some text and eventually a background bitmap
    * a frame on the right of the previous text frame which contains a centered background bitmap on many buttons all around.

    It should be better if I could insert the screen shot of my application but I fail to insert it.

    So, what I want to to is quit simple ... but I don't know if it is possible. Somebody could tell me if I should do something else or how to do ?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    travelling
    Posts
    1,116
    Thanks
    8
    Thanked 127 Times in 121 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: Multi frame management ... is it possible ?

    It would be sooooooooooooooo easy if you used Qt4!!!
    Current Qt projects : QCodeEdit, RotiDeCode

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    162
    Thanks
    9
    Qt products
    Qt3
    Platforms
    Windows

    Default Re: Multi frame management ... is it possible ?

    Fu...k ! I'm actually using Qt3.3.3.

    You mean that with Qt4 it is easy to do it ? The final look and feel I'm trying to reach is similar to Qt Assistant.

    So as I'm using Qt3.3.3 can you help me ?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,363
    Thanks
    3
    Thanked 5,012 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Multi frame management ... is it possible ?

    Quote Originally Posted by fullmetalcoder
    It would be sooooooooooooooo easy if you used Qt4!!!
    I don't see any advantages of using Qt4 in this situation, could you elaborate?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    162
    Thanks
    9
    Qt products
    Qt3
    Platforms
    Windows

    Default Re: Multi frame management ... is it possible ?

    Anyone could give me a clue ? A starter progarm or something else please ?

  6. #6
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,363
    Thanks
    3
    Thanked 5,012 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Multi frame management ... is it possible ?

    Quote Originally Posted by yellowmat
    Anyone could give me a clue ? A starter progarm or something else please ?
    Maybe you should try something out yourself first? We don't write programs for you here, we help resolve problems.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    162
    Thanks
    9
    Qt products
    Qt3
    Platforms
    Windows

    Default Re: Multi frame management ... is it possible ?

    Right ! That's what I am doing since this morning and it progress. I Had some difficulties with the sizePolicies (the resizing of my frames was bad because of inappropriate sizePolicy parameters) but now it is OK. I have my application with 3 frames (toolframe, textframe and pictureframe) which resizes well.

    What blocks me now is the removing of the buttons in the application title bar. Is it possible to remove them and just keep the title ? If it is possible, how do I do this with Qt Designer 3.3.3. ?

    I don't need code but some clue please

  8. #8
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,363
    Thanks
    3
    Thanked 5,012 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Multi frame management ... is it possible ?

    Designer will not do here, you have to enter some code Look at Qt::WidgetFlags (which are passed as third argument to QWidget constructor).

  9. #9
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    162
    Thanks
    9
    Qt products
    Qt3
    Platforms
    Windows

    Default Re: Multi frame management ... is it possible ?

    Héhé ... it works

    Thanks for your precious help.

Similar Threads

  1. QSkinWindows Classes
    By kernel_panic in forum Qt-based Software
    Replies: 45
    Last Post: 20th April 2010, 12:35
  2. Replies: 16
    Last Post: 7th March 2006, 15:57

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.