Results 1 to 4 of 4

Thread: Problem making a standalone qml app.

  1. #1
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    MacOS X Windows

    Default Problem making a standalone qml app.

    First of all, Hi to everybody, i'm Guglielmo.
    I'm trying to make, as said, a standalone qml application ( is a simple widget) on windows. I've rebuilt the whole qt library , both the 2010.05 release in the SDK package and the latest via GIT, with "configure -static -release- no-s60 -no-exceptions" and then "mingw32-make sub-src". The problem is that, in qt creator 2.1 Beta, the app builds and runs fine, but when i start the .exe file in the build directory from explorer, it just appears a big white window and i just can't do anything. I really don't know what to do, and is quite frustrating frankly!
    Any ideas to make this app work standalone?

    P.S. I've edited the mkspecs file of course.
    Thanks in advance!

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Houston, Texas, USA
    Posts
    277
    Thanks
    9
    Thanked 17 Times in 17 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows Maemo/MeeGo

    Default Re: Problem making a standalone qml app.

    Are you embedding the qml in a executable and it's showing white? If so, you are probably not initialising the Qml engine correctly, can't find the Qml file, or the Qml file contains errors.

    If you are trying to make a standalone Qml file by itself, you will need to embed it in Qt Quick for it to be standalone. You could also embed the Qml file into the resource file and do it that help more with standalone.

    Btw you shouldn't be editting the mkspec files.
    Qt-4.7.3 | Gentoo ~amd64 | KDE-4.7
    Aki IRC Client for KDE4 | Qt Documentation

  3. #3
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    MacOS X Windows

    Default Re: Problem making a standalone qml app.

    Exactly is showing white. I don't think that the file contains errors as it works perfectly in qt creator. How can i Do all those thinks you said? E.g. Initialise qml engine , embed qml in the standalone app, etc?
    Thanks.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,364
    Thanks
    3
    Thanked 5,013 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Problem making a standalone qml app.

    How do you load the qml file into your application? Please show us the code.
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 2nd May 2010, 09:53
  2. Replies: 3
    Last Post: 18th February 2010, 17:43
  3. Qt compilation for Mac using Win (standalone)
    By eric in forum Installation and Deployment
    Replies: 2
    Last Post: 31st July 2008, 17:52
  4. Replies: 2
    Last Post: 19th December 2007, 15:02
  5. standalone Qt .Exe
    By bunjee in forum Qt Programming
    Replies: 5
    Last Post: 25th July 2007, 16:09

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.