Results 1 to 4 of 4

Thread: Linking errors

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    71
    Thanks
    26
    Platforms
    Windows

    Default Linking errors

    Hi,

    I'm trying to compile for wince... and I keep getting this error:

    Linking...
    Creating library debug\uni_net-student-mobile-wince.lib and object debug\uni_net-student-mobile-wince.exp
    main_student.obj : error LNK2001: unresolved external symbol "public: static struct QMetaObject const systemKeyTrapper::staticMetaObject" (?staticMetaObject@systemKeyTrapper@@2UQMetaObject @@B)
    main_student.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: __cdecl systemKeyTrapper::systemKeyTrapper(bool)" (??0systemKeyTrapper@@QAA@_N@Z) referenced in function "public: void __cdecl systemKeyTrapper::`default constructor closure'(void)" (??_FsystemKeyTrapper@@QAAXXZ)
    main_student.obj : error LNK2019: unresolved external symbol DSA_free referenced in function "public: virtual __cdecl dsaKey::~dsaKey(void)" (??1dsaKey@@UAA@XZ)
    main_student.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: virtual void __cdecl privateDSAKey::load(class QString const &,class QString)" (?load@privateDSAKey@@UAAXABVQString@@V2@@Z) referenced in function "public: __cdecl privateDSAKey:rivateDSAKey(class QString const &,class QString const &)" (??0privateDSAKey@@QAA@ABVQString@@0@Z)
    main_student.obj : error LNK2001: unresolved external symbol "public: virtual void __cdecl privateDSAKey::save(class QString const &,class QString)const " (?save@privateDSAKey@@UBAXABVQString@@V2@@Z)
    main_student.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: virtual void __cdecl publicDSAKey::load(class QString const &,class QString)" (?load@publicDSAKey@@UAAXABVQString@@V2@@Z) referenced in function "public: __cdecl publicDSAKey:ublicDSAKey(class QString const &)" (??0publicDSAKey@@QAA@ABVQString@@@Z)
    main_student.obj : error LNK2001: unresolved external symbol "public: virtual void __cdecl publicDSAKey::save(class QString const &,class QString)const " (?save@publicDSAKey@@UBAXABVQString@@V2@@Z)
    student_message_box.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: __cdecl messageBox::messageBox(class QString const &,class QString const &,class QPixmap const &)" (??0messageBox@@QAA@ABVQString@@0ABVQPixmap@@@Z) referenced in function "public: __cdecl studentMessageBox::studentMessageBox(class QString const &,class QString const &,class QPixmap const &)" (??0studentMessageBox@@QAA@ABVQString@@0ABVQPixmap @@@Z)
    system_service.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: bool __cdecl systemService::stop(void)" (?stop@systemService@@QAA_NXZ) referenced in function "public: bool __cdecl systemService::evalArgs(int &,char * *)" (?evalArgs@systemService@@QAA_NAAHPAPAD@Z)
    system_service.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: bool __cdecl systemService::start(void)" (?start@systemService@@QAA_NXZ) referenced in function "public: bool __cdecl systemService::evalArgs(int &,char * *)" (?evalArgs@systemService@@QAA_NAAHPAPAD@Z)
    system_service.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: bool __cdecl systemService::remove(void)" (?remove@systemService@@QAA_NXZ) referenced in function "public: bool __cdecl systemService::evalArgs(int &,char * *)" (?evalArgs@systemService@@QAA_NAAHPAPAD@Z)
    system_service.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: bool __cdecl systemService::install(void)" (?install@systemService@@QAA_NXZ) referenced in function "public: bool __cdecl systemService::evalArgs(int &,char * *)" (?evalArgs@systemService@@QAA_NAAHPAPAD@Z)
    system_service.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: bool __cdecl systemService::runAsService(void)" (?runAsService@systemService@@QAA_NXZ) referenced in function "public: bool __cdecl systemService::evalArgs(int &,char * *)" (?evalArgs@systemService@@QAA_NAAHPAPAD@Z)
    debug\uni_net-student-mobile-wince.exe : fatal error LNK1120: 13 unresolved externals

    help please!

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,677
    Thanks
    13
    Thanked 1,596 Times in 1,524 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11 Windows
    Wiki edits
    17

    Default Re: Linking errors

    At least some of the errors will go away if you include the OpenSSL library(-ies) in the LIBS of your PRO file, since your code seems to use them. Some of the errors imply that you either do not have the QtCore and QtGui libraries in the linker command either.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    71
    Thanks
    26
    Platforms
    Windows

    Default Re: Linking errors

    Thx chris.

    Can you please show me the line to add the openssl on the .pro? And how may I add QtCore and QtGui to the linker?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    71
    Thanks
    26
    Platforms
    Windows

    Default Re: Linking errors

    I've modified the .pro file and I think I've added some missing includes that only increased the number of total errors... and 52 of them are this strange one:

    C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\VC\include\xlocale(2172) : error C3861: '_ASSERTE': identifier not found

    do you know what this means?


    Added after 25 minutes:


    Quote Originally Posted by rickrvo View Post
    I've modified the .pro file and I think I've added some missing includes that only increased the number of total errors... and 52 of them are this strange one:

    C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\VC\include\xlocale(2172) : error C3861: '_ASSERTE': identifier not found

    do you know what this means?
    nevermind this. Fixed


    now I have this error...
    error C2471: cannot update program database 'p:\uni_net-1.4.1-mobile-wince\uni_net-project\zlib\vc90.pdb'
    p:\uni_net-1.4.1-mobile-wince\uni_net-project\zlib\zutil.h(26) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'errno.h': No such file or directory

    This errno.h file isn't mine... I've searched it on qt folder and it appears on a mingw include... and none on the wince libraries...

    how do I fix this?
    Last edited by rickrvo; 9th May 2011 at 13:32.

Similar Threads

  1. Linking errors porting old Qt3 to Qt4
    By thahn01 in forum Newbie
    Replies: 3
    Last Post: 30th July 2010, 21:00
  2. Errors linking to a Symbian DLL
    By zhengping in forum Qt Programming
    Replies: 0
    Last Post: 5th July 2010, 11:47
  3. errors
    By manu in forum Newbie
    Replies: 4
    Last Post: 16th June 2008, 12:29
  4. Link errors when linking chained libraries on windows
    By darkadept in forum Qt Programming
    Replies: 5
    Last Post: 26th May 2008, 15:52
  5. Example with errors
    By fahmi in forum Qt Programming
    Replies: 1
    Last Post: 29th July 2007, 02:37

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.