Results 1 to 5 of 5

Thread: KDevelop

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    976
    Thanks
    53
    Qt products
    Qt3
    Platforms
    Windows

    Default KDevelop

    HI, I'm tryng to use Kdevelop; so I created a c++ (automake) project with a mai.cpp; then I tried to build but some errors (I don't remember they); I read faq and I tried to type in my project dir
    Qt Code:
    1. libtoolize --copy --force
    To copy to clipboard, switch view to plain text mode 
    then I tried to re-build my project and this below is report. Why doen't it compile?
    thanks
    cd '/home/mic/projects/ddd' && CC="i586-mingw32msvc-c" CXX="i586-mingw32msvc-c++" LD="i586-mingw32msvc-ld" "/home/mic/projects/ddd/configure" && cd '/home/mic/projects/ddd' && WANT_AUTOCONF_2_5="1" WANT_AUTOMAKE_1_6="1" make
    installing -c
    checking whether build environment is sane... yes
    checking whether make sets $(MAKE)... yes
    checking for working aclocal-1.4... found
    checking for working autoconf... found
    checking for working automake-1.4... found
    checking for working autoheader... found
    checking for working makeinfo... missing
    checking for C++ compiler default output file name...
    configure: error: C++ compiler cannot create executables
    See `config.log' for more details.
    *** Exited with status: 77 ***
    Last edited by jacek; 10th November 2006 at 12:37. Reason: changed [code] to [quote]
    Regards

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    5,372
    Thanks
    28
    Thanked 975 Times in 912 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: KDevelop

    Quote Originally Posted by mickey View Post
    See `config.log' for more details.
    Well? Have you checked it?

    Probably you forgot to install libstdc++-devel or similar package.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    976
    Thanks
    53
    Qt products
    Qt3
    Platforms
    Windows

    Default Re: KDevelop

    mmm there wasn't mingw32 so I installed it, but other problems occured (why when I used qmake projetcs insted of automake did it work?)

    checking whether the C++ compiler works...
    configure: error: cannot run C++ compiled programs.
    If you meant to cross compile, use `--host'.
    See `config.log' for more details.
    *** Exited with status: 1 ***
    configure:1899: $? = 0
    configure:1901: i586-mingw32msvc-c++ -v </dev/null >&5
    Reading specs from /usr/lib/gcc/i586-mingw32msvc/3.4.4/specs
    Configured with: /build/buildd/mingw32-3.4.4.20050522.1/build_dir/src/gcc-3.4.4-20050522-1/configure -v --prefix=/usr --target=i586-mingw32msvc --enable-languages=c,c++ --enable-threads --enable-sjlj-exceptions --disable-multilib --enable-version-specific-runtime-libs
    Thread model: win32
    gcc version 3.4.4 (mingw special)
    configure:1904: $? = 0
    configure:1906: i586-mingw32msvc-c++ -V </dev/null >&5
    i586-mingw32msvc-c++: `-V' option must have argument
    configure:1909: $? = 1
    configure:1932: checking for C++ compiler default output file name
    configure:1935: i586-mingw32msvc-c++ conftest.cc >&5
    configure:1938: $? = 0
    configure:1984: result: a.exe
    configure:1989: checking whether the C++ compiler works
    configure:1995: ./a.exe
    /home/michele/projects/ddd/configure: line 1996: ./a.exe: cannot execute binary file
    configure:1998: $? = 126
    configure:2007: error: cannot run C++ compiled programs.
    If you meant to cross compile, use `--host'.
    See `config.log' for more details.
    Last edited by jacek; 10th November 2006 at 15:26. Reason: changed [code] to [quote]
    Regards

  4. #4
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    976
    Thanks
    53
    Qt products
    Qt3
    Platforms
    Windows

    Default Re: KDevelop

    do anyone know why if I create a project with autoconf system it needs mingw compiler and not gcc or other? How do I correct it? thanks
    Regards

  5. #5
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    5,372
    Thanks
    28
    Thanked 975 Times in 912 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: KDevelop

    Quote Originally Posted by mickey View Post
    do anyone know why if I create a project with autoconf system it needs mingw compiler and not gcc or other?
    It detects what system you have and tries to use corresponding compiler. It should write at the very beginning what system it has detected.

Similar Threads

  1. KDevelop and Qt4
    By high_flyer in forum Qt Programming
    Replies: 24
    Last Post: 20th August 2006, 13:41
  2. how to set up Qt4 + KDevelop environment
    By mattie in forum Installation and Deployment
    Replies: 4
    Last Post: 20th March 2006, 13:08
  3. KDevelop with Qtopia
    By AP.Sakkthivel in forum Qt for Embedded and Mobile
    Replies: 2
    Last Post: 15th February 2006, 07:08
  4. Set include file path in KDevelop
    By zlatko in forum KDE Forum
    Replies: 2
    Last Post: 16th January 2006, 11:12
  5. freebsd 6 -> kdevelop wont uic
    By soul_rebel in forum KDE Forum
    Replies: 0
    Last Post: 5th January 2006, 22:00

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.