Results 1 to 2 of 2

Thread: Qt 5.0.0 beta1 application deployment problem

  1. #1
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Question Qt 5.0.0 beta1 application deployment problem

    I am trying to deploy application developed with Qt 5.0.0 beta1 to computer without development tools. Unfortunately it crashes in QApplication a(argc, argv) silently without any debug or assert windows or other information. Dependency Walker shows no missed DLLs. But when I install Qt 5.0.0 beta1 to this computer application starts to work. I tried several computers and the same situation took place.

    Please tell what components should be deployed with application else?

    My configuration:
    * Windows 7 x64
    * MS Visual Studio 2010 SP1
    * Qt 5.0.0 beta1

    Qt Code:
    1. #include <Logger/Logger.h>
    2. #include <Logger/LoggerLink.h>
    3.  
    4. #include <QApplication>
    5.  
    6. int main(int argc, char *argv[])
    7. {
    8. int nRetCode = EXIT_SUCCESS;
    9.  
    10. try
    11. {
    12. InitConfigurator("Log.conf");
    13. LOG4CXX_INFO(pLogger, "Entering application");
    14.  
    15. LOG4CXX_INFO(pLogger, "main(): Creating application");
    16. QApplication a(argc, argv);
    17. LOG4CXX_INFO(pLogger, "main(): Application was created");
    18.  
    19. nRetCode = a.exec();
    20.  
    21. LOG4CXX_INFO(pLogger, "Exiting application");
    22. }
    23. catch(log4cxx::helpers::Exception&)
    24. {
    25. nRetCode = EXIT_FAILURE;
    26. }
    27.  
    28. return nRetCode;
    29. }
    To copy to clipboard, switch view to plain text mode 

  2. #2
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Default Re: Qt 5.0.0 beta1 application deployment problem

    Yes, indeed, Qt5 application has implicit dependency to windows5.dll plugin which should be placed to <ApplicationDir>/platforms/windows5.dll while deploying to customer.

Similar Threads

  1. Make-engine error
    By cnaz in forum Installation and Deployment
    Replies: 0
    Last Post: 24th April 2012, 09:50
  2. Qt Application Deployment
    By mukunda in forum Qt Programming
    Replies: 1
    Last Post: 29th June 2011, 02:30
  3. QCA based application deployment problem
    By npclaudiu in forum Installation and Deployment
    Replies: 1
    Last Post: 14th May 2010, 11:10
  4. Application deployment on Mac OS X (10.5)
    By ghorwin in forum Installation and Deployment
    Replies: 1
    Last Post: 11th March 2010, 15:38
  5. Application deployment problem
    By shapirlex in forum Qt for Embedded and Mobile
    Replies: 0
    Last Post: 13th April 2007, 01:11

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.