Results 1 to 4 of 4

Thread: qmake foo.pro problem

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Riverside, Rhode Island, USA
    Posts
    245
    Thanks
    52
    Qt products
    Qt3 Qt4
    Platforms
    Unix/X11

    Default qmake foo.pro problem

    I'm running Ubuntu/Kubuntu 6.10
    I had to re-install Qt as I must have messed up mine as I was doing something else.
    I downloaded. and installed Qt-4.2.2
    When I try to compile the examples in the Trolltect /..../..../ directory I get the following message:
    pete@newCompaq:/usr/local/Trolltech/Qt-4.2.2/examples$ qmake examples.pro
    Failure to open file: /usr/local/Trolltech/Qt-4.2.2/examples/Makefile
    Unable to generate makefile for: examples.pro
    pete@newCompaq:/usr/local/Trolltech/Qt-4.2.2/examples$
    I am able to use the "qmake foo.pro" on my own programs, but obviously I am missing somthing on the re-installation of Qt.
    Help would be most appreciated.
    thanks

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    6,264
    Thanks
    36
    Thanked 1,518 Times in 1,388 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows Symbian S60 Maemo/MeeGo

    Default Re: qmake foo.pro problem

    Isn't that the same problem than in this thread?

    User "pete" still doesn't have write permission to /usr..
    J-P Nurmi

  3. The following user says thank you to jpn for this useful post:

    impeteperry (11th January 2007)

  4. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Riverside, Rhode Island, USA
    Posts
    245
    Thanks
    52
    Qt products
    Qt3 Qt4
    Platforms
    Unix/X11

    Default Re: qmake foo.pro problem

    No, not -xshape, I remembered that. I just forgot permissions.
    I have been away for a month or so and have forgotten most everything. Don't get old. It doesn't pay.
    Thanks.

  5. #4
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Mountain View, California
    Posts
    489
    Thanks
    3
    Thanked 74 Times in 54 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Default Re: qmake foo.pro problem

    Quote Originally Posted by impeteperry View Post
    Don't get old. It doesn't pay.
    Actually, it does pay. I have lots more money now than when I was young and a poor starving student.

Similar Threads

  1. Flex, Bison and qmake
    By Hydragyrum in forum Qt Programming
    Replies: 5
    Last Post: 2nd May 2011, 15:52
  2. qmake to build both 32-bit and 64-bit
    By lni in forum Qt Programming
    Replies: 8
    Last Post: 12th December 2006, 19:35
  3. Problem when using qmake for .vcproj file generation
    By Conel in forum Qt Programming
    Replies: 3
    Last Post: 4th December 2006, 14:27
  4. QMake Problem
    By KyrinComa in forum Newbie
    Replies: 3
    Last Post: 17th May 2006, 12:36
  5. linking user space and kernel space programs with qmake
    By zielchri in forum Qt Programming
    Replies: 9
    Last Post: 8th March 2006, 23:11

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.