Results 1 to 5 of 5

Thread: QtCreator Plugins vs. Qt5

  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default QtCreator Plugins vs. Qt5

    Hello,

    I started porting our QtCreator Plugin to Qt5. Everything is finished now but QtCreator starts with error "Plugin verification data mismatch" pointing to my Plugin.

    To find the error I created a new Plugin Project with the QtCreator wizard from scratch. After building the Plugin example the same error occurs!

    Any hints available?

    Used versions:
    Qt5 Beta 2
    QtCreator 2.6.0 build with Qt5 Beta 2

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,355
    Thanks
    3
    Thanked 5,009 Times in 4,788 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Blog Entries
    4
    Wiki edits
    10

    Default Re: QtCreator Plugins vs. Qt5

    Did you build QtCreator against Qt5 as well?
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


  3. #3
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: QtCreator Plugins vs. Qt5

    Yes, QtCreator 2.6.0 build with Qt5 Beta2. Qt4 is completly deinstalled.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,355
    Thanks
    3
    Thanked 5,009 Times in 4,788 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Blog Entries
    4
    Wiki edits
    10

    Default Re: QtCreator Plugins vs. Qt5

    Did you remember about the plugin export macro? Also make sure both creator and the plugin are built with the same compiler and using the same mode of Qt (debug/release).
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


  5. #5
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: QtCreator Plugins vs. Qt5

    Q_EXPORT_PLUGIN is in. Macro Q_PLUGIN_METADATA was missing and caused the error during loading.

    This macro is also missing in the current Project Wizard "Qt Creator Plugin" project. That's why this simple example Plugin also doesn't work.

    Solved!

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 6th June 2012, 01:41
  2. How to expose c++ plugins to Qml/QtCreator
    By dwalker0044 in forum Qt Quick
    Replies: 8
    Last Post: 21st June 2011, 08:39
  3. Replies: 17
    Last Post: 2nd January 2011, 17:11
  4. Mac OS, plugins that user designer plugins
    By Royceybaby in forum Qt Programming
    Replies: 0
    Last Post: 9th May 2010, 01:40
  5. Qt Creator Qtcreator plugins
    By thereisnoknife in forum Qt Tools
    Replies: 0
    Last Post: 25th March 2010, 14:50

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.