Results 1 to 8 of 8

Thread: Ribbon in Qt

  1. #1
    Join Date
    May 2013
    Posts
    2
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Unix/X11

    Default Ribbon in Qt

    Hi,

    I would like to know if there is a widget available in Qt on Linux platform for creating Office 2007-style ribbon. Any help/examples/demos would be of great help.

    Thanks in adv.

    Shivani

  2. #2
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Hyderabad, India
    Posts
    1,882
    Thanks
    3
    Thanked 452 Times in 435 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows
    Wiki edits
    15

    Default Re: Ribbon in Qt

    When you know how to do it then you may do it wrong.
    When you don't know how to do it then it is not that you may do it wrong but you may not do it right.

  3. The following user says thank you to Santosh Reddy for this useful post:

    d_stranz (8th May 2013)

  4. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Alameda, CA, USA
    Posts
    4,386
    Thanks
    247
    Thanked 687 Times in 677 Posts
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Windows Android

    Default Re: Ribbon in Qt

    I wonder if they actually sell any licenses to anyone. $519 per developer and more than half that much for support is a little pricey for a library with a single function. Their ribbon screenshot makes me want to run away screaming.

  5. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,593
    Thanks
    13
    Thanked 1,587 Times in 1,516 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11 Windows
    Wiki edits
    17

    Default Re: Ribbon in Qt

    What are all those little two-character labels on the ribbon?

  6. #5
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,363
    Thanks
    3
    Thanked 5,012 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Ribbon in Qt

    I think they are labels that explain functionality of each button. I don't think they are permanently visible in the actual widget.
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


  7. #6
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Hyderabad, India
    Posts
    1,882
    Thanks
    3
    Thanked 452 Times in 435 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows
    Wiki edits
    15

    Default Re: Ribbon in Qt

    The small characters are Alt+key shortcuts, they appear when Alt is pressed to assist user in selecting the next key/key sequence.
    When you know how to do it then you may do it wrong.
    When you don't know how to do it then it is not that you may do it wrong but you may not do it right.

  8. #7
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,593
    Thanks
    13
    Thanked 1,587 Times in 1,516 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11 Windows
    Wiki edits
    17

    Default Re: Ribbon in Qt

    Thanks, you can tell I've never used any of the ribbon afflicted Microsoft programs.

  9. #8
    Join Date
    May 2013
    Posts
    2
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Unix/X11

    Default Re: Ribbon in Qt

    Thanks..............

Similar Threads

  1. [ANN] Ribbon for Qt - QtitanRibbon 2.0 has been released!
    By AlexLeo in forum Qt-based Software
    Replies: 0
    Last Post: 14th April 2011, 19:57
  2. [ANN] Qt Ribbon QtitanRibbon Screenshots Available!
    By AlexLeo in forum Qt-based Software
    Replies: 13
    Last Post: 12th December 2010, 04:39
  3. about ribbon style in qt
    By lrjdragon in forum Qt Programming
    Replies: 6
    Last Post: 22nd March 2010, 03:51
  4. create qt ribbon menu
    By BalaQT in forum Qt Programming
    Replies: 3
    Last Post: 16th September 2009, 12:28

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.