Results 1 to 3 of 3

Thread: Y axis side by side with qwt multiaxes not superposed

  1. #1
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    6
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Windows

    Default Y axis side by side with qwt multiaxes not superposed

    Hello,

    I have not found how to show correctly the multi axes.

    So I set 2 axis:
    setAxesCount(QwtAxis::yLeft, 2);

    I enable the axis
    enableAxis(QwtAxisId(QwtAxis::yLeft, 0).id, true);
    enableAxis(QwtAxisId(QwtAxis::yLeft, 1).id, true);

    But when I show the plot the 2 axis are superposed, not side by side.

    Can someone help me to understand why?

    Thanks.
    Last edited by Sangfeust; 29th January 2015 at 15:31.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    3,241
    Thanked 860 Times in 809 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Default Re: Y axis side by side with qwt multiaxes not superposed

    sizeHint/minimumSizeHint are not yet implemented properly for the multiaxis plot. So I can imagine, that something wrong might happen, when resizing the plot below what should be the minimum size.
    If not you would have to provide a small demo to show the issue.

    Uwe

  3. #3
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    6
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Windows

    Default Re: Y axis side by side with qwt multiaxes not superposed

    I make some test with a independant widget, and it looks better, but can do more.

    I reach to have 2 axis from each side, but the Title are not correctly shown.
    I dont know how to change font of the axis, but will find .

    Other thing I want to change is the color of the axis's ticks, but still don't know how.

    What it looks:
    CaptureGraphMultiaxes.jpg

    The code
    File graph.h graph.h

    File graph.cpp graph.cpp

    EDIT: I attach the file because I am not allowed to paste all the code in one time :s. I also change some error when working with the axis. But I still need to find a way to change the axis title font ...
    Last edited by Sangfeust; 30th January 2015 at 11:09.

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 9th January 2015, 10:09
  2. Replies: 1
    Last Post: 21st April 2014, 20:01
  3. Axis Title to axis label alignment
    By ROCKSTAR in forum Qwt
    Replies: 0
    Last Post: 5th February 2014, 12:47
  4. Replies: 9
    Last Post: 3rd May 2011, 21:21
  5. Replies: 0
    Last Post: 9th August 2010, 10:46

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.