Results 1 to 3 of 3

Thread: System cannot find the Qt Platform Plugin

  1. #1
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    201
    Thanks
    26
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default System cannot find the Qt Platform Plugin

    Hi guys, I've developed this small application which I want to give to my friend to try out but when he tries opening the application, this is the error he gets20150426_175518.jpg. I can open the application fine on my computer. I included all the dll's the system asked for, in the same directory as the application and I can open the application. But when I send my friend the folder with the application and all the dll's, he still gets this error.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Germany
    Posts
    120
    Thanked 42 Times in 41 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: System cannot find the Qt Platform Plugin

    Hello,

    have a look at http://doc.qt.io/qt-5/windows-deployment.html. At the end of the page you find a description of the tool windeployqt that copies all dlls and plugins needed by your application into the application folder. Note however that it only copies the Qt dlls. If you have linked other libraries, you have to add the corresponding dlls to your application folder. I recommed creating a new folder, copying your application into this folder and then run windeployqt inside the new folder.

    Best regards
    ars

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,677
    Thanks
    13
    Thanked 1,596 Times in 1,524 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11 Windows
    Wiki edits
    17

    Default Re: System cannot find the Qt Platform Plugin

    You need to deploy the platform plugin (qwindows.dll IIRC) to the folder "platforms" in the same place as the executable. This is mentioned in the page ars referred to:
    http://doc.qt.io/qt-5/windows-deploy...cation-package
    Last edited by ChrisW67; 26th April 2015 at 22:46. Reason: fix annoying iPad auto-punctuation

Similar Threads

  1. extend qt platform plugin
    By cic1988 in forum Qt Programming
    Replies: 3
    Last Post: 3rd March 2015, 09:27
  2. Replies: 11
    Last Post: 1st September 2014, 14:12
  3. Cound not find or load qt platform plugin windows... No working solution yet !
    By bouchebeu in forum Installation and Deployment
    Replies: 1
    Last Post: 28th October 2013, 01:52
  4. Replies: 2
    Last Post: 11th April 2011, 11:20
  5. Replies: 4
    Last Post: 3rd April 2006, 09:22

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.