Results 1 to 4 of 4

Thread: How to do select and unselect row in QTableVie ?

  1. #1
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    43
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded PyQt3 PyQt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default How to do select and unselect row in QTableVie ?

    Hi All,

    I have QTableView, When i click on row the row should be select , again if i click on selected row , it should be unselect , is there a way to do it ?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    4,710
    Thanks
    21
    Thanked 418 Times in 411 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: How to do select and unselect row in QTableVie ?

    Have a look at QItemSelectionModel
    ==========================signature=============== ==================
    S.O.L.I.D principles (use them!):
    https://en.wikipedia.org/wiki/SOLID_...iented_design)

    Do you write clean code? - if you are TDD'ing then maybe, if not, your not writing clean code.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    43
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded PyQt3 PyQt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: How to do select and unselect row in QTableVie ?

    Hi ,

    Thanks For your reply.

    I go through selectionmodel, but i am unable to identify which one used to support this functionality, can you suggest me ?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    4,710
    Thanks
    21
    Thanked 418 Times in 411 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: How to do select and unselect row in QTableVie ?

    but i am unable to identify which one used to support this functionality
    What do you mean by 'which one'?
    What are the options you see?
    ==========================signature=============== ==================
    S.O.L.I.D principles (use them!):
    https://en.wikipedia.org/wiki/SOLID_...iented_design)

    Do you write clean code? - if you are TDD'ing then maybe, if not, your not writing clean code.

Similar Threads

  1. SQL select and use
    By cecchinoSMI in forum Qt Programming
    Replies: 1
    Last Post: 6th March 2014, 15:48
  2. Replies: 1
    Last Post: 18th April 2012, 09:23
  3. QListView. Unselect item.
    By Chiz in forum Newbie
    Replies: 0
    Last Post: 17th January 2011, 13:35
  4. Unselect QGraphicsItems
    By jano_alex_es in forum Newbie
    Replies: 1
    Last Post: 10th September 2009, 17:19
  5. QTableWidget row select
    By nowire75 in forum Newbie
    Replies: 4
    Last Post: 23rd December 2007, 18:59

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.