Results 1 to 2 of 2

Thread: Error while building project (qmake)

  1. #1
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    1
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    MacOS X

    Default Error while building project (qmake)

    Hey,
    I just installed Qt creator on my Mac and when I try to build default project (hello world) it shows the text:

    Error while building/deploying project untitled5 (kit: Desktop Qt 5.7.1 clang 64bit)
    When executing step "qmake"

    Please, could you help me what's wrong? I was working in Qt creator just on PC in my school but I have some "exams" next week and I need it in my computer too.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    4,709
    Thanks
    21
    Thanked 418 Times in 411 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: Error while building project (qmake)

    Post the build output.
    ==========================signature=============== ==================
    S.O.L.I.D principles (use them!):
    https://en.wikipedia.org/wiki/SOLID_...iented_design)

    Do you write clean code? - if you are TDD'ing then maybe, if not, your not writing clean code.

Similar Threads

  1. error when building project when executing step 'qmake'
    By tarkijowow in forum Installation and Deployment
    Replies: 9
    Last Post: 16th August 2017, 21:42
  2. Error building qwt 6.1.0 with qmake 3.0
    By MadMike in forum Qwt
    Replies: 3
    Last Post: 7th May 2014, 16:49
  3. building non-qt project with qmake
    By sajis997 in forum Newbie
    Replies: 1
    Last Post: 23rd February 2013, 13:28
  4. error while building qt project
    By bibhukalyana in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 9th May 2011, 03:19
  5. Error while building project
    By kapitanluffy in forum Newbie
    Replies: 1
    Last Post: 9th February 2011, 12:33

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.