Results 1 to 1 of 1

Thread: SSH error when new kit/device created in QtCreator

  1. #1
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    188
    Thanks
    18
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: SSH error when new kit/device created in QtCreator

    I get this error when I click the "Test" button in Options->Devices in QtCreator

    Connecting to host...

    SSH connection failure: SSH Protocol error: Server identification string is invalid (missing carriage return).

    Device test failed.
    A screen shot is attached.

    qtcreatorbug.jpg

    On the device side, I see this in /var/log/auth.log:

    error: Received disconnect from 192.168.0.74 port 60051:2: Identification string is invalid. [preauth]
    May 15 22:01:32 Ipad2GMA sshd[762]: Disconnected from 192.168.0.74 port 60051 [preauth]
    I'm running QtCreator in a Ubuntu VM session running on windows. I can ssh into the remote device in a terminal using password with no issue, from either the VM session or putty running on windows.

    The remote device is a pi zero w running Stretch Lite. I've been using the same VM session and QtCreator for other rpi kits (but Wheezy/Jessie, not Stretch) for several years without issues.

    I've googled the error text and see others reporting this issue, but I couldn't find a workaround.

    Maybe it would work with a key? But, where to find doc on how to do that? (but, I can also ssh with key (no password) from a terminal without issue).

    Any workaround suggestion would be greatly appreciated!

    Qt Creator 3.3.0 (opensource)
    Based on Qt 5.4.0 (GCC 4.6.1, 64 bit)

    Built on Dec 8 2014 at 15:21:39

    From revision d36c4d87db

    Added after 42 minutes:


    I deleted the device and recreated it.

    Now, it's working.

    The first time I didn't have all the fields correct. However, I edited them and they were exactly what worked when I deleted then recreated the device.

    So, for what it's worth, maybe something gets saved (white space?) when you edit the fields that can't be seen.

    But, I'm working now.
    Last edited by davethomaspilot; 16th May 2018 at 00:22.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 7th April 2015, 07:05
  2. Replies: 3
    Last Post: 14th October 2013, 21:20
  3. Error After building in device
    By rahulgogoi in forum Qt Programming
    Replies: 0
    Last Post: 7th June 2011, 06:54
  4. Replies: 0
    Last Post: 27th May 2011, 11:13
  5. .dso error while runnig the app in device..
    By Anshuman in forum Qt for Embedded and Mobile
    Replies: 0
    Last Post: 29th April 2011, 08:22

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.