Results 1 to 3 of 3

Thread: QML invalid property objectName (M16) for videooutput

  1. #1
    Join Date
    May 2021
    Posts
    2
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Windows Android

    Default QML invalid property objectName (M16) for videooutput

    Hi everybody !

    I got this error in qml,

    Qt Code:
    1. VideoOutput {
    2. id: videoOutput
    3. objectName: "show" // error invalid property objectName (M16)
    4. source: camera
    5. anchors.fill: parent
    6. }
    To copy to clipboard, switch view to plain text mode 

    error.jpg

    .qml

    Qt Code:
    1. import QtQml 2.12
    2. import QtQml.Models 2.3
    3. import QtQuick 2.12
    4. import QtQuick.Window 2.12
    5. import QtQuick.Controls 2.5
    6. import QtQuick.Layouts 1.0
    7. import QtMultimedia 5.12
    8. import QtQuick.Controls.Material 2.0
    To copy to clipboard, switch view to plain text mode 

    I moved the imports to the top one by one but still got the error,
    I use Android 11, Qt5.15, NDK21,
    is it because I use Qt5.15?
    I really need to fix this error, can anyone help me?

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Alameda, CA, USA
    Posts
    4,914
    Thanks
    275
    Thanked 799 Times in 788 Posts
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Windows Android

    Default Re: QML invalid property objectName (M16) for videooutput

    objectName: "show" // error invalid property objectName (M16)
    Isn't it obvious? The error message is telling you exactly what is wrong: VideoOutput does not have a property named "objectName" so you can't assign a value to it.
    <=== The Great Pumpkin says ===>
    Please use CODE tags when posting source code so it is more readable. Click "Go Advanced" and then the "#" icon to insert the tags. Paste your code between them.

  3. #3
    Join Date
    May 2021
    Posts
    2
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Windows Android

    Default Re: QML invalid property objectName (M16) for videooutput

    Quote Originally Posted by d_stranz View Post
    Isn't it obvious? The error message is telling you exactly what is wrong: VideoOutput does not have a property named "objectName" so you can't assign a value to it.
    Thank you !

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 18th November 2016, 09:38
  2. Replies: 3
    Last Post: 5th July 2016, 16:13
  3. How to get the image buffer of videoOutput?
    By stereoMatching in forum Qt Quick
    Replies: 1
    Last Post: 16th December 2013, 15:03
  4. How to design a custom videoOutput?
    By stereoMatching in forum Qt Quick
    Replies: 1
    Last Post: 16th December 2013, 15:00
  5. Replies: 0
    Last Post: 5th December 2013, 06:46

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.