Results 1 to 14 of 14

Thread: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

  1. #1
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    41
    Thanks
    12
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Question i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    hi, i am trying to integrate Msvc2005 with Qt 4.3 and i have got a message that say
    qconfigure is not recognized as a command. note that i am taking the steps in the wiki
    but it does not work, i do not know where is the problem. all i need is a solution to this problem or a good IDE to use? note that i have also HaiQ and eduky but when i built them
    , i have got two errors .
    thanks.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,359
    Thanks
    3
    Thanked 5,015 Times in 4,792 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    qconfigure is part of the patch that is not needed with recent versions of Qt. Use configure instead.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    41
    Thanks
    12
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    when i wrote this command "configure msvc.net -prefix C:\Qt4-shared -release -qt-gif -fast" i got amessage thet say "unknown option msvc.net", what is wrong?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    You should try "configure -platform msvc.net...". Hope it helps

  5. #5
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    41
    Thanks
    12
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    it does not work, i get the message " invalid option msvc.net for -platform"

  6. #6
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Munich, Bavaria
    Posts
    144
    Thanks
    1
    Thanked 19 Times in 19 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    win32-msvc.net is the right option.

    Qt Code:
    1. -platform <spec> ... The operating system and compiler you are building on.
    2. (default %QMAKESPEC%)
    3.  
    4. See the README file for a list of supported operating
    5. systems and compilers.
    To copy to clipboard, switch view to plain text mode 

  7. #7
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    41
    Thanks
    12
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    it does not work, i get the message "unknown option win32-msvc.net"

  8. #8
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,359
    Thanks
    3
    Thanked 5,015 Times in 4,792 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    Try "configure -help" and then start reading.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    41
    Thanks
    12
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    i tried this before . i got frustrated . what is your IDE i will use it instead of msvc?
    can you help me in this?

  10. #10
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,359
    Thanks
    3
    Thanked 5,015 Times in 4,792 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    I use KDevelop on Linux and Visual Studio on Windows.

    Don't get frustrated - just read what is written there and follow the instructions instead of blindingly trying to get the right combination of characters entered in the command line.

  11. #11
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    Don't give up. Installing Qt for Visual studio can be very frustrating when doing it the first time. Maybe you should try http://doc.trolltech.com/4.3/install-win.html which explains the first steps (leave out step one and take a special look at step three).

    One more clue: from your topic I guess that you want to use Qt together with Visual Studio 2005. Then you should try "configure -platform win32-msvc2005" instead of "...win32-msvc.net".

    Lucky coding

  12. The following user says thank you to flare for this useful post:

    coder1985 (27th November 2007)

  13. #12
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,359
    Thanks
    3
    Thanked 5,015 Times in 4,792 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    Giving fish to people should be a good enough reason to ban someone

  14. #13
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    41
    Thanks
    12
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    thanks very much, i did it. i wrote "configure -platform win32-msvc" and it is working fine
    thanks for every one.

  15. #14
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Munich, Bavaria
    Posts
    144
    Thanks
    1
    Thanked 19 Times in 19 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Lightbulb Re: i want to integrate msvc2005 with Qt4.3

    Quote Originally Posted by coder1985 View Post
    Your signature....
    Can we please agree on keeping this forum tech-base.

    Don't get me wrong: everybody is free to choose his/her religion, life style .....
    But I' think this forum is not the right place for this.

    Thank you!

Similar Threads

  1. installation prob qt4.3 commercial with msvc2005
    By omprakash in forum Installation and Deployment
    Replies: 4
    Last Post: 18th July 2007, 15:51

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.